Home » Natură » Insula ce îşi produce singură energia electrică cu ajutorul unor culturi locale

Insula ce îşi produce singură energia electrică cu ajutorul unor culturi locale

Publicat: 07.01.2019
Mica insulă Mauritius a depins mereu de importul cu petrol pentru a putea genera electricitate. Oficialităţile din regiune încearcă să creeze un viitor cu energie regenerabilă.

Aceştia investesc în energie eoliană, solară şi hidroenergie, dar se mai bazează şi pe o cultură importantă de pe insulă: trestia de zahăr. Conform Science Alert, planta poate genera suficientă biomasă pentru a alimenta cu energie 14% din insulă.

Mauritius, insula care se află la est de Madagascar, îşi creează energia electrică prin arderea unui material numit „bagasse” rămas în urma procesării trestiei de zahăr. Producătorii de energie captează dioxidul de carbon din cadrul procesului de generare a energiei şi îl utilizează pentru a „adăuga acid băuturilor nealcoolice”, după cum scrie Phys.

Cercetătorii au prezentat în multiple rânduri capacităţile resturilor obţinute din prelucrarea trestiei de zahăr, dar Mauritius demonstrează, în prezent, că pot fi utilizate pentru producerea unei surse de energie economică. „Scopul guvernului este de a creşte distribuţia de energie regenerabilă la un  procent de 35% până în 2025”, a declarat Ivan Collendavelloo, prim-ministrul din Mauritius.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Până în 2020, energia regenerabilă va fi mult mai ieftină decât cea obţinută din combustibilii fosili

O inovaţie în industria energiei regenerabile face ca hidrogenul să poată fi generat şi depozitat mult mai uşor cu ajutorul tehnicii solare fotovoltaice

Revoluţie în industria energiei regenerabile! Savanţii au creat panouri solare care sunt de două ori mai eficiente

A fost creat combustibilul lichid ce poate stoca energia solară timp de 18 ani
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase