Home » Natură » Trevor, cea mai singură raţă din lume, a murit aşa cum a trăit

Trevor, cea mai singură raţă din lume, a murit aşa cum a trăit

Publicat: 30.01.2019
Trevor, cea mai singură raţă din lume, a murit aşa cum a trăit
Cunoscută ca fiind singura raţă din mica insulă din Oceanul Pacific numită Niue, cu o populaţie umană de circa 1.600, Trevor a fost găsit mort în balta de lângă o şosea unde locuia. Pasărea a fost atacată de un câine, conform surselor locale.

Trevor s-a bucurat de puţină faimă în 2018 când un editor de la The New Zealand Herald a găsit pasărea în timpul unei vizite pe insula localizată la aproximativ 2.400 de kilometri nord-est de Noua Zeelandă. Se crede că raţa a ajuns într-un mod misterios pe insulă, după ce a fost separată de grup în timpul unei furtuni. Nu se ştie dacă „a zburat” din Noua Zeelandă sau de pe altă insulă, scrie Live Science.

Fiind singura raţă, Trevor a devenit mascota insulei. „Cineva care îmi dădea indicaţii, mi-a spus ‘fă dreapta imediat după raţă’”, a scris în septembrie 2018 Claire Trevett, editorul publicaţiei menţionate mai sus.

Conform lui Trevett, localnicii făceau cu rândul în hrănirea animalului, iar pompierii reumpleau balta cu apă. Deşi era singura din specia sa, raţa s-a împrietenit cu alte păsări.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

În Anglia un labrador a adoptat nouă pui de raţă

Noua Zeelandă a desemnat un porumbel beţiv pasărea anului 2018. „Este parte din farmecul lui”

Păsări ”afaceriste”?! Papagalii pot lua decizii economice complexe pentru a scoate profit

O cheamă Wisdom şi este cea mai bătrână pasăre din lume. La 64 de ani tocmai a mai făcut un ou – FOTO, VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase