Home » Natură » Ce se întâmplă când mai mulţi lupi, prădători eficienţi, se adună în zăpadă? Imagini filmate într-o pădure din România

Ce se întâmplă când mai mulţi lupi, prădători eficienţi, se adună în zăpadă? Imagini filmate într-o pădure din România

Ce se întâmplă când mai mulţi lupi, prădători eficienţi, se adună în zăpadă? Imagini filmate într-o pădure din România
Publicat: 07.02.2019
Lupii sunt prădători foarte eficienţi şi şireţi, astfel că sunt văzuţi foarte rar în libertate. Mai mulţi lupi cu chef de joacă în zăpadă au fost filmaţi într-o pădure din Parcul Natural Porţile de Fier de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiştii Romsilva.
Imaginile cu lupii jucăuşi au fost postate pe Facebook de Romsilva.

Având un rol extrem de important în menţinerea unor ecosisteme natural sănătoase, lupii sunt animale carnivore care trăiesc în haită. Lupii au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, ceea ce le permite să vâneze ziua şi noaptea. Atunci când atacă prada folosesc diferite tactici, de la învăluirea pe flancuri până la mânarea în zone închise, unde prada îşi pierde mobilitatea. Un lup parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii, iar când atacă, poate alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.

Lupii pot trăi până la 16 ani în libertate.
 
România are una dintre cele mai dezvoltate populaţii de lup din Europa, precizează Romsilva.
 
Cu o suprafaţă totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri, Parcul Natural Porţile de Fier este situat în sud-vestul României, în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, şi este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct devedere al biodiversităţii, al diversităţii geologice, dar şi al vestigiilor istorice.
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase