Prima pagină Natura

Un bărbat a chemat pompierii după ce a văzut o ''pisică foarte mare'' într-un copac din curtea sa

Ioana Scholler 02.20.2019 | ● Vizualizări: 8573
Un bărbat din California a chemat pompierii, după ce a văzut o „pisică foarte mare” într-un copac din grădina sa | FOTO     california, pompieri, pisica, america + zoom
Galerie foto (1)

O „pisică foarte mare” a fost salvată dintr-un copac aflat pe o propietate din California. Bărbatul a văzut animalul în timp ce lucra în grădină, relatează BBC.

Pompierii  au ajuns la reşedinţa din San Bernardino după ce o pumă a fost văzută într-un copac, la înălţimea de 15 metri. Specialiştii au securizat imediat zona, iar animalul a fost tranchilizat şi coborât cu ajutorul unor hamuri. Puma a fost eliberată după ce a fost verificată de un grup de biologi.

„Este destul de comun ca o pumă tânără să se aventureze în afara habitalului obişnuit pentru a-şi stabili teritoriul”, a afirmat Kevin Brennan, biolog din cadrul Departamentului Faunei Sălbatice din California.

Directorul departamentului, Rick Fischer, a declarat că extragerea animalului ar fi fost mult mai dificilă dacă pompierii nu veneau atât de repede şi nu aduceau o scară.

Continuarea pe Mediafax.