Home » Natură » Schimbările climatice provocate de oameni au atins ”standarul de aur”

Schimbările climatice provocate de oameni au atins ”standarul de aur”

Schimbările climatice provocate de oameni au atins ”standarul de aur”
Publicat: 02.03.2019
Noile analize ale datelor colectate de către sateliţi pe parcursul a 40 de ani arată, fără dubiu, că oamenii contribuie activ la schimbările climatice produse la nivel global.

Persoanele ce neagă schimbările climatice afirmă deseori, în ciuda unei cantităţi uriaşe de dovezi, că temperaturile de pe Pământ ce devin mai crescute se produc în cadrul unui proces natural al planetei. În prezent, cercetătorii afirmă că această ipoteză este invalidă.

Conform studiuluu realizat de specialiştii Laboratorului Naţional Livermore Lawrence din California, informaţiile climatice arată că am ajuns la „golden standard” sau „standardul de aur” (GS)  al dovezilor ştiinţifice. Aşadar, există doar o şansă la un milion care să ateste că schimbările climatice din prezent sunt produse de orice alt factor în afară de cel uman, scrie Science Alert.

„Ideea că cercetătorii nu ştiu ce provoacă schimbările climatice este greşită”, a declarat Benjamin Santer, principalul cercetător din cadrul studiului.

În cadrul noului studiu au fost luate în considerare trei seturi ample da date furnizate de sateliţi, utilizate de către specialiştii în schimbări climatice. Două dintre seturile de date demonstrează că am atins standardul de aur al siguranţei că omenirea a provocat schimbările climatice din 2005 şi al treilea set confirmă modificările prezente în 2016.

Nivelul certitudinii, regăsit rareori în studiile ştiinţifice, arată foarte clar impactul oamenilor asupra planetei. „Oamenirea nu-şi poate permite să ignore semne atât de clare”, au concluzionat autorii în studiu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

”Cei mai importanţi ani din istorie”. Omenirea nu mai are mult timp pentru reducerea efectelor schimbărilor climatice. Ce se întâmplă cu România

Schimbările climatice pot degrada fertilitatea bărbaţilor

Constatare dramatică: Schimbările climatice au ajuns, în unele zone, la un punct fără întoarcere

Oraşul din prezent ce ne arată cum vom trăi într-o lume cu temperaturi extrem de ridicate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase