Home » Natură » Locuitorii din Moscova să se înarmeze cu umbrele în sezonul de împerechere al ciorilor, conform unui ornitolog

Locuitorii din Moscova să se înarmeze cu umbrele în sezonul de împerechere al ciorilor, conform unui ornitolog

Locuitorii din Moscova să se înarmeze cu umbrele în sezonul de împerechere al ciorilor, conform unui ornitolog
Publicat: 13.03.2019
Un expert în ornitologie din Rusia îi avertizează pe locuitorii din Moscova că ar putea fi ţinta unor posibile atacuri ale ciorilor în timpul perioadei de reproducere, care debutează primăvara, potrivit agenţiei de ştiri Moskva.

Perioada de reproducere a debutează de obicei la sfârşitul lunii martie, când ciorile încep să-şi construiască cuiburi în copaci. Urmează un interval de 18 zile în care femela cloceşte ouăle, iar masculului îi revine sarcina să o hrănească în tot acest timp. Odată ieşiţi din ouă, puii rămân în cuib timp de 40 de zile, scrie Mediafax.

Aceasta este, totodată, şi perioada în care păsările, simţindu-se ameninţate de lumea din jur, devin deosebit de agresive şi pot ataca oamenii, atrage atenţia Vadim Mişin, directorul organizaţiei „Ornitary”, un centrul veterinar pentru reabilitarea păsărilor, singurul de acest gen din Rusia, situat în parcul Sokolniki, din Moscova.
Mişin le recomandă moscoviţilor să folosească umbrele pentru a se proteja de eventualele „raiduri” ale păsărilor. „Se întâmplă ca ciorile să-şi aleagă o «victimă», iar întregul cârd începe imediat să o atace”, a declarat directorul „Ornitary” agenţiei Moskva.

„Dacă vezi că ciorile te atacă, ascunde-te în spatele umbrelei şi părăseşte locul în care te afli, «teritoriul» lor”, a adăugat Vadimi Mişin. „Din păcate, este imposibil să eviţi zonele în care îşi au cuiburile, din moment ce trăiesc atât de aproape de locurile populate cu oameni”.

Problema prezentată de Mişin nu este  nouă în viaţa moscoviţilor. De ani de zile, autorităţile încearcă să găsească noi metode pentru a determina ciorile să îşi facă cuib în afara oraşului, printre care şi folosirea unei „escadrile” de bufniţe-vulturi, potrivit The Washington Post.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase