Home » Natură » Canada anunţă interzicerea plasticului de unică folosinţă

Canada anunţă interzicerea plasticului de unică folosinţă

Publicat: 13.06.2019
Plasticul de unică folosinţă va fi interzis, pe teritoriul Canadei, începând cu anul 2021.

Executivul canadian şi-a anunţat intenţia de a interzice produsele din plastic de unică folosinţă până în anul 2021, notează Futurism.

Pe lângă interzicerea plasticului de unică folosinţă, guvernul canadian intenţionează să facă companiile, fie ele mici afaceri sau corporaţii globale, răspunzătoare de colectarea şi reciclarea ambalajelor din plastic pe care le folosesc şi pe care le introduc în economie. Astfel, companiile vor deveni răspunzătoare cu privire la întreg ciclul de viaţă al plasticului pe care ele îl folosesc.

În prezent, oficialii guvernamentali lucrează la o listă de produse din plastic sau care folosesc acest material care vor interzise. Sursele guvernamentale au mai explicat că lista e încă deschisă şi că vor folosi informaţiile oferite de studiile stiinţifice pentru a determina care produse sunt periculoase pentru oameni şi mediu şi trebuie interzise.

Această decizie a executivului canadian vine ca urmare a unui angajament semnat anul trecut, în 2018, la summit-ul G7. Acest angajament luat de cinci dintre cele şapte tări, Statele Unite şi Japonia refuzând să participe, prevede ca până în anul 2040 întreaga cantitate de plastic de pe teritoriul statelor semnatare să fie reutilizată, reciclată sau arsă pentru a produce energie.

Citeşte şi:

A fost creat un nou tip de plastic care poate fi reciclat la nesfârşit

Obiectele de unică folosinţă din plastic au fost interzise. De când nu vei mai putea cumpăra

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase