Home » Natură » Uraganul Lorenzo a afectat Insulele Azore, aparţinând Portugaliei, din Oceanul Atlantic – VIDEO

Uraganul Lorenzo a afectat Insulele Azore, aparţinând Portugaliei, din Oceanul Atlantic – VIDEO

Uraganul Lorenzo a afectat Insulele Azore, aparţinând Portugaliei, din Oceanul Atlantic – VIDEO
Publicat: 02.10.2019
Uraganul Lorenzo a ajuns miecuri în insulele Azore, aparţinând Portugaliei, provocând întreruperi ale alimentării cu energie electrică şi dărâmând copaci în arhipelagul situat în mijlocul Oceanului Atlantic, au anunţat autorităţile locale, potrivit Reuters, citat de agenţia de presă Mediafax.

Uraganul, a cărui viteză a vântului a ajuns până la 150 km / h, poate pune în pericol viaţa amatorilor de surf şi pagube materiale, meteorologii prognozând o ameliorare uşoară a condiţiilor meteo în următoarele 48 de ore, a anunţat Centrul Naţional de Uragane din Miami.

Cele nouă insule ale arhipelagului Azore se află la aproximativ 1.500 km vest de continentul portughez şi are o populaţie de aproximativ 250.000 de locuitori.

„Acesta ar putea fi cel mai puternic (uragan) din ultimii 20 de ani”, a declarat Carlos Neves, şeful autorităţii de Protecţie Civilă din Azore. „Deşi a trecut uşor în ultimele zile spre vest, ne-a afectat într-un mod foarte agresiv”, a adăugat acesta.

Ochiul uraganului Lorenzo se află în apropierea insulei Flores din vestul arhipelagului, dar este de aşteptat să se deplaseze rapid spre nord-est. Avertizările meteo sunt încă în vigoare pentru insulele Flores, Corvo, Faial, Pico, Sao Jorge, Graciosa şi Terceira.

Nimeni nu a fost rănit, deşi au existat cazuri de copaci rupţi, a anunţat Protecţia Civilă.

Neves a anunţat că au fost raportate întreruperi de energie şi probleme la reţeaua de telefonie mobilă pe insula Flores, una dintre insulele cele mai afectate.

„Sperăm să remediem aceste probleme în următoarele zile”, a spus Neves.

Lorenzo a devenit la sfârşitul săptămânii pentru scurt timp un uragan de categoria 5, cel mai puternic înregistrat în această zonă a Atlanticului, dar de atunci a fost retrogradat la categoria 1.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase