Home » Știință » Cercetătorii susţin că ”un uragan de materie întunecată” se va ciocni cu Pământul

Cercetătorii susţin că ”un uragan de materie întunecată” se va ciocni cu Pământul

Cercetătorii susţin că ”un uragan de materie întunecată” se va ciocni cu Pământul
Publicat: 14.11.2018
Astronomii sugerează că „un uragan de materie întunecată” va lovi Pământul, însă nu va produce pagube. De fapt, pentru specialişti, evenimentul reprezintă o oportunitate de analizare şi detectare a particulelor din care este compusă materia întunecată.

În Calea Lactee există nenumăraţi curenţi stelari, un astfel de curent, denumit S1, a fost descoperit în urmă cu un an de cercetătorii ce analizau date furnizate de satelitul Gaia. Conform CNET, în timp ce Sistemul Solar se deplasează prin materia întunecată cu o viteză de 230 de kilometri pe secundă, curentul stelar ajunge la o viteză de aproximativ 500 km/s.

Până în prezent, niciun specialist nu ştie din ce este alcătuită materia întunecată, însă există ipoteze precum cea a interacţiunii dintre particulele masive WIMP, cu cele GIMP şi axioni.

Deoarece curentul S1 călătoreşte direct prin sistemul nostru solar, uraganul de materie întunecată va trece prin zone în care se află nenumărate detectoare. Deşi specialiştii susţin că materia întunecată este prezentă în 85% din univers, detectarea particulelor ar putea schimba fundamental modul în care este studiat universul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cercetătorii au descoperit locurile în care se ascunde materia întunecată din univers

Ce s-ar întâmpla dacă ai deveni materie întunecată?

O nouă abordare poate face ca materia întunecată ”să iasă la lumină”

Un nou studiu ajunge la o concluzie definitivă în privinţa legăturii dintre găuri negre şi materia întunecată

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase