Home » Natură » Un urs polar cu mesajul ”T-34” scris pe corp i-a alarmat pe cercetătorii ruşi

Un urs polar cu mesajul ”T-34” scris pe corp i-a alarmat pe cercetătorii ruşi

Un urs polar cu mesajul ”T-34” scris pe corp i-a alarmat pe cercetătorii ruşi
Publicat: 04.12.2019
Un clip video de pe reţelele de socializare din Rusia în care apare un urs polar, ce are pictat pe corp cu negru mesajul „T-34”, i-a alarmat pe experţi, care au avertizat că abilitatea animalului de a vâna şi a se camufla în mediul în care trăieşte ar putea fi afectată.

O anchetă a fost declanşată pentru a se verifica unde anume în zona arctică rusă a fost filmat clipul.

„T-34” este denumirea dată celebrului tanc care a ajutat Uniunea Sovietică să înfrângă Germania Nazistă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Imaginile cu ursul polar colorat cu negru au fost publicate pe Facebook de Serghei Kavry, membru al organizaţiei World Wide Fund for Nature (WWF), şi au fost apoi distribuite de către mass media locală. 

Serghei Kavry a precizat că acest video a fost distribuit pe un grup de WhatsApp de indigeni din regiunea Chukotka, din Districtul Federal Orientul Îndepărtat, unul dintre cel şapte districtele federale ale Rusiei, iar cercetătorii care monitorizează zona nu au marcat niciodată un urs astfel.

„Nu ştiu detalii despre regiunea, districtul sau vecinătatea unde au fost filmate. Dacă este o inscripţie cu temă militară, este o lipsă de respect perversă faţă de istorie”, a precizat acesta.

La rândul ei, Daria Buyanova, purtător de cuvânt al WWF Rusia, a afirmat pentru BBC, că imaginile sunt „şocante” şi inscripţia o „glumă proastă”.

Anatoly Kochnev, cercetător în cadrul Institutului pentru Probleme Biologice al Nordului, a precizat că este imposibil ca ursul să fi fost scris fără să fi fost sedat anterior. Potrivit acestuia, cel mai probabil, incidentul s-a petrecut într-o regiune izolată, Novaia Zemlea, unde o echipă de specialişti a sedat anterior urşi polari care au pătruns în zonele populate de oameni.

Anatoly Kochnev a mai spus că mesajul de pe blana ursului va dispărea în câteva săptămâni, timp în care viaţa animalului este pusă în pericol deoarece blana albă îl ajută să vâneze pe zăpada şi gheaţa arctică.

În timp ce experţii încearcă să determine originea imaginilor video, presa rusă speculează că ar fi o răzbunare a localnicilor supăraţi că urşii au invadat mai multe comunităţi din partea arctică a Rusiei. În februarie, autorităţile au declarat stare de urgenţă în regiunea Novaya Zemlya, după ce zeci de urşi au intrat inclusiv în scările blocurilor.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase