Home » Natură » Cel mai bătrân rinocer din lume a murit

Cel mai bătrân rinocer din lume a murit

Publicat: 31.12.2019
Cel mai bătrân rinocer din lume a murit
Femela rinocer negru botezată Fausta, în vârstă de 57 de ani, considerată rinocerul cu cea mai înaintată vârstă din lume şi care a trăit cea mai mare parte a vieţii în sălbăticie, a murit vineri în rezervaţia Ngorongoro, arată The Guardian.

Rinocerii negri trăiest în jur de 43 de ani în sălbăticie. Reprezentanţii rezervaţiei tanzaniene au anunţat că animalul a murit din cauze naturale pe 27 decembrie.

“Informaţiile noastre arată că Fausta a trăit mai mult decât oricare alt rinocer din lume şi a adunat la Ngorongoro, în libertate peste 54 de ani”. Animalul a fost mutat la un adăpost în 2016, se arată întro declaraţie, potrivit Mediafax.

“Fausta a ajuns la Ngorongoro în 1965 adusă de un savant de la Universitatea din Dar Es Salaam, Avea undeva între trei şi patru ani în acel moment. În 2016 starea de sănătate a animalului a început să se deterioreze şi am fost nevoiţi să îl mutăm în captivitate, după ce a fost victima unor atacuri din partea hienelor care i-au cauzat mai multe răni grave”, au arătat cei de la Ngorongoro.

Sana, o femelă din specia rinocerilor albi, avea 55 de ani când a murit, la Planete Sauvage, din Franţa în 2017. Era considerată rinocerul cu vârsta cea mai înaintată în acel moment.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase