Home » Natură » Incendiile din Australia afectează gheţarii din Noua Zeelandă

Incendiile din Australia afectează gheţarii din Noua Zeelandă

Incendiile din Australia afectează gheţarii din Noua Zeelandă
Publicat: 08.01.2020
Internauţii au făcut publice imagini în care cenuşa incendiilor din Australia s-a depus pe gheţarii din Noua Zeelandă.

Incendiile de vegetaţie din Australia lasă în urma lor un bilanţ trist care cuprinde câteva zeci de vieţi omeneşti, sute de milioane de animale omorâte şi mii de hectare de vegetaţie reduse la cenuşă. Efectele acestor incendii nu par să se fi limitat doar pe teritoriul australian, internauţii raportând că o parte de cenuşa care a fost ridicată de către curenţii de aer alimentaţi de către incendii s-a depus pe gheţarii din Noua Zeelandă, notează Futurism.

Fotografiile postate pe diferite reţele de socializare arată că albul zăpezii şi gheţii din Noua Zeelandă pare să se fi transformat în diferite de nuanţe de maro. „Este destul de comun ca praful să fie transportat pe gheţarii din Noua Zeelandă, dar aş spune că volumul de transport în acest moment este destul de fenomenal, nu cred că am văzut vreodată aşa ceva”, explică Andrew Mackintosh, profesor al Universităţii Monash din Australia.

Profesrul Mackintosh explică faptul că această cenuşă care a fost transportată peste 1.200 de kilometri din Australia va accelera procesul de topire al gheţarilor din Noua Zeelandă. „Dacă frecvenţa incendiilor, cenuşei şi a transporturilor de praf cresc, există şansa ca acest lucru să grăbească dispariţia gheţarilor din Noua Zeelandă”, explică profesorul. Profesorul aproximează faptul că incendiile de vegetaţie vor accelera topirea gheţarilor cu aproximativ 20-30%.

Citeşte şi:

Incendiile din Australia, scăpate de sub control. Unul este de dimensiunea cartierului newyorkez Manhattan

Incendiile din Australia par să nu se oprească. Mii de persoane au fost evacuate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase