Home » Natură » Un ciobănesc german a dat naştere unui pui complet verde! VIDEO

Un ciobănesc german a dat naştere unui pui complet verde! VIDEO

Un ciobănesc german a dat naştere unui pui complet  verde! VIDEO
Publicat: 20.01.2020
O familie din Carolina de Nord, în Statele Unite, este fericita posesoare a unui căţel de culoare verde deschis, micul patruped fiind unul dintre cei opt pui ai unei femele din rasa ciobănesc german.

Shana Stamey, stăpâna animalului, a povestit pentru un post local de televiziune că puii s-au născut normal, după un travaliu care a durat trei ore.

Excepţia a fost reprezentată de cel de-al patrulea pui născut, acesta având blana verde deschis.

Preşedintele British Veterinary Association, Daniella Dos Santos, a precizat faptul că nuanţa neaşteptată s-ar putea să aibă o explicaţie cât se poate de simplă. „Culoarea verzuie a căţelului s-ar putea să fie cauzată de meconiu, prima eliminare de fecale a unui mamifer, care s-ar putea să se fi petrecut în acest caz înainte ca puiul să fie fătat”, a spus aceasta.

Meconiu este reprezentat de materia moale, a cărei culoare este brun-verzuie, alcătuită din elemente amniotice, grăsimi, secreţii ale tubului digestiv şi ale glandelor anexe, elemente ale tractului digestiv, mucus şi elemente biliare, ce se regăseşte în intestinul fătului şi care, în mod normal, este eliminată prin anus imediat după naştere sau în primele zile după naştere.

„Este posibil ca nuanţa să se schimbe în timp”, a comentat medicul, potrivit The Independent.

Simpaticul căţeluş a fos botezat de către familia Stamey cu numele de Hulk, după cunoscutul personaj verde din benzile desenate.

Au existat însă şi alte nume pe care familia le-a luat în considerare, precum Gremlin sau Fistic, ambele cu referire la culoarea blănii animalului.

Din cauza faptului că blana căţelului a început să îşi schimbe culoarea, micul patruped s-a ales şi cu porecla Pikachu, după cunoscutul personaj galben Pokémon.

Nu este primul caz din lumea animală în care se naşte un câine de culoarea verde. O căţeluşă golden retriever din Scoţia a fătat, în iulie 2017, nouă căţei, dintre care unul avea blana verde. Culoarea animalului a fost determinată, în acest caz, de un pigment numit biliverdină, găsit în placentă, şi amestecat cu lichidul amniotic.

Cu excepţia clorofilei, care dă verdele plantelor, această culoare este destul de greu de reprodus în natură. Mulţi dintre noi am spune că există animale verzi, un exemplu fiind broaştele sau şerpii, însă nu este deloc aşa. În realitate, broaştele sau alte animale pe care noi le vedem ca având culoarea verde au sub celulele de culoare galbenă cristale albastre. În momentul în care lumina reflectă aceste cristale albastre şi trece prin celulele galbene, culorile sunt filtrare, excepţie fiind cea verde. 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase