Home » Natură » Walter, motanul care i-a salvat de peste 50 de ori viaţa stăpânei sale

Walter, motanul care i-a salvat de peste 50 de ori viaţa stăpânei sale

Publicat: 05.02.2020
Walter, motanul care i-a salvat de peste 50 de ori viaţa stăpânei sale
Un motan din Marea Britanie, Walter, i-a salvat viaţa stăpânei sale de peste 50 de ori, detectând crizele de diabet pe care aceasta le făcea în somn, potrivit The Sun.

Hazel Parkyn, fostă asistentă medicală, din Dorset, Marea Britanie, suferă de diabet de tipul I şi, dacă îi scade glicemia în timp ce doarme, poate suferi convulsii şi chiar să intre în comă, consecinţele fiind potenţial fatale.

Motanul Walter, în vârstă de nouă ani, a salvat-o pe stăpâna sa din astfel de situaţii, de peste 50 de ori.

Walter poate detecta modificările chimice care se produc în corpul femeii în momentul în care îi scade glicemia şi o atinge pe faţă până se trezeşte.

Hazel spune că, iniţial, şi-a luat un câine, un labrador pe nume Chloe, care să o ajute special cu această boală, însă patrupedul nu a putut fi dresat în acest sens. Ulterior, l-a adoptat şi pe Walter.

Femeia a mai povestit că, prima dată când acesta a ajutat-o, ea nu şi-a dat seama ce face acesta. Motanul a trezit-o într-o noapte şi, când a încercat să aprindă lumina, femeia şi-a dat seama că este ameţită şi că i-a scăzut glicemia. După ce şi-a măsurat glicemia, şi-a dat seama că scăzuse la un nivel potenţial fatal.

Clare Hemington, specialist în comportament felin, a explicat pentru The Sun că pisicile au simţul mirosului de 14 ori mai puternic decât al oamenilor.

Medicul Marios Anastasiadis a spus că sunt binecunoscute cazurile de câini care pot detecta crizele de diabet, dar că este pentru prima dată când aude că o pisică poate face acest lucru, potrivit Mediafax.

Diabetul este caracterizat de creşterea anormală a nivelului de zahăr în sânge. Diabetul de tipul I atinge în general subiecţii tineri şi reprezintă cam 10% din totalul cazurilor, în timp ce diabetul de tip II apare mai ales la vârsta adultă şi este influenţat de obezitate şi sedentarism.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase