Home » Natură » Cinci noi specii de insecte, denumite după personaje Marvel. Cum arată musca Stan Lee

Cinci noi specii de insecte, denumite după personaje Marvel. Cum arată musca Stan Lee

Cinci noi specii de insecte, denumite după personaje Marvel. Cum arată musca Stan Lee
Stan Lee Credit foto: Shutterstock
Publicat: 03.08.2020

Oamenii de știință australieni au denumit cinci specii de muște după o serie de personaje din Universul Marvel, inclusiv după insensibilul Deadpool și altul după Stan Lee, creatorul de supereroi.

Cele cinci muște fac parte dintr-un număr de 165 de noi specii descoperite și numite de oamenii de știință în ultimul an, care au inclus doi pești, trei subspecii de păsări și chiar o căpușă care trăiește pe o șopârlă, a anunțat Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) într-un raport citat de Reuters.

„Denumirea unei specii este primul pas pentru înțelegerea acelei specii. Fără un nume științific, aceste specii sunt invizibile pentru știință”, a spus dr. Bryan Lessard, entomolog la CSIRO.

Musca lui Stan Lee (Daptolestes leei) a fost numită pentru caracteristicile similare cu ochelarii de soare și mustața albă a titanului benzilor desenate, în timp ce musca Deadpool are pe spate semne care seamănă cu masca roșu cu negru a personajului.

„Am ales numele Humorolethalis sergius”, a spus Lessard, referindu-se la musca denumită după Deadpool. „Sună ca un umor negru și este derivat din cuvintele latine humorosus, care înseamnă umed, și lethalis care înseamnă mort”, a precizat el.

Denumirea dată unei specii, vitală pentru salvarea ei și a oamenilor

Toate cele cinci specii sunt muște prădători, însemnănd că sunt „asasini” ai lumii insectelor, potrivit CSIRO. Celelalte trei specii au primit numele altor personaje Marvel:

  • Loki – musca Daptolestes illusiolautus (înseamnă amăgire elegantă)
  • Thor – musca Daptolestes bronteflavus (înseamnă tunet blond)
  • Black Widow – Daptolestes feminategus (înseamnă femeia care poartă piele)

Denumirea unor noi specii este distractivă, însă poate fi, de asemenea, vitală pentru salvarea vieții umane și a speciilor, a spus dr. Juanita Rodriguez, expertă CSIRO în albine și viespi.

„Am descoperit o nouă specie de viespi păianjen care se găsește doar într-o zonă grav afectată de incendiile din această vară, atfel că acum putem monitoriza cu atenție recuperarea ei”, a spus Rodriguez despre una dintre cele 165 de specii descoperite în ultimul an. „Viespile păianjen au venin care ar putea fi util pentru tratarea bolii Alzheimer și a epilepsiei”, a mai precizat ea.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum poți scăpa de mușcăturile țânțarilor și a altor insecte vara

Culorile insectelor vechi de milioane de ani conservate în chihlimbar 

Cum și de unde au evoluat aripile insectelor. Efemeridele i-au uimit pe cercetători

Viitorul explorării spaţiale ar putea fi reprezentat de către roboţi de mărimea unor insecte

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase