Home » Natură » România a suferit cele mai mari pagube în zonele protejate din cauza incendiilor forestiere

România a suferit cele mai mari pagube în zonele protejate din cauza incendiilor forestiere

România a suferit cele mai mari pagube în zonele protejate din cauza incendiilor forestiere
Publicat: 02.11.2020

România a fost cu 73.444 ha de suprafață afectată de incendii, fiind țara care a suferit cele mai mari pagube produse în zonele protejate în 2019, conform sistemului european de informare privind incendiile forestiere (EFFIS), arată un raport al Comisiei Europene.

Din raportarea națională a reieșit că, dintre statele membre, Spania, Portugalia și Polonia au înregistrat cel mai ridicat număr de incendii din țările UE în 2019.

România a fost, cu 73.444 ha de suprafață afectată de incendii, țara care a suferit cele mai mari pagube produse în zonele protejate în 2019, conform sistemului european de informare privind incendiile forestiere (EFFIS).

Zone protejate „Natura 2000”, grav afectate de incendiile de padure

Incendiile de pădure au afectat grav zone protejate „Natura 2000” din Europa, în condițiile în care o suprafață de 159.585 ha a fost devastată de incendii în 2019 în UE, iar din aceasta, aproape jumătate s-a aflat în aceste zone extrem de importante pentru biodiversitate.

Sezonul 2019 a fost, în ciuda acestui fapt, unul dintre cele mai bune în ceea ce privește prevenirea accidentelor și a pierderii de vieți omenești, pentru că din cauza incendiilor de pădure și-au pierdut viața doar trei persoane din țările incluse în raportul pe 2019.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase