Home » Natură » Imagini spectaculoase cu capre negre care sar printre stâncile acoperite cu zăpadă din Parcul Național Piatra Craiului

Imagini spectaculoase cu capre negre care sar printre stâncile acoperite cu zăpadă din Parcul Național Piatra Craiului

Publicat: 31.01.2021

Mai multe capre negre au fost filmate la mare înălțime în timp ce sar printre stânci acoperite cu zăpadă și gheață. Imaginile spectaculoase au fost obținute de unul dintre angajații Parcului Național Piatra Craiului.

Caprele negre au fost filmate în timp ce căutau hrană sub zăpada căzută în ultimele zile. De asemenea, caprele aleg locurile aflate la mare înălțime pentru a se proteja față de prădători.

Aici găsesc hrana și se adăpostesc de prădători

„Imagini spectaculoase cu un grup de capre negre în Parcul Național Piatra Craiului într-o filmare realizată de colegul nostru Mircea Vergheleț. Caprele negre preferă în iernile grele versanții înclinați, cu stâncărie, de pe care cade zăpada. Aici găsesc hrana și se adăpostesc de prădători, în special râșii. Iarba uscată este ușor descoperită de sub stratul de zăpadă, în aceste zone caprele negre găsind și mușchi, licheni sau cetină de molid”, au explica, pe Facebook, reprezentanții Companiei Naționale Romsilva, potrivit Mediafax.

Parcul Național Piatra Craiuluia re o suprafață de 14.800 de hectare

Parcul Național Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare sunt păduri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase