Home » Natură » Imagini inedite cu mai multe capre negre, surprinse în Munții Bucegi în timpul unei acțiuni de monitorizare

Imagini inedite cu mai multe capre negre, surprinse în Munții Bucegi în timpul unei acțiuni de monitorizare

Imagini inedite cu mai multe capre negre, surprinse în Munții Bucegi în timpul unei acțiuni de monitorizare
Sursa foto: Vali Bălan, Parcul Natural Bucegi
Publicat: 15.01.2021

Mai multe capre negre au fost fotografiate în Munții Bucegi, în timpul unei acțiuni de monitorizare a faunei. Acțiunea s-a desfășurat în zonele greu accesibile, unde obișnuiesc să stea caprele negre.

Un angajat al companiei naționale Romsilva a fotografiat caprele negre în timp ce se afla într-o acțiune de monitorizare. Ulterior, imaginile au fost publicate pe Facebook.

„Capre negre în Parcul Natural Bucegi într-o serie de fotografii superbe realizate de colegul nostru Vali Bălan în timpul acțiunilor de monitorizare a faunei din parc,”, scrie pe pagina de Facebook a companiei Romsilva.

Caprele negre, perfect adaptate zonei montane

Fotografiile sunt însoțite de o serie de explicații despre caprele negre.

„Caprele negre sunt perfect adaptate zonei montane. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp”, au explicat reprezentanții Romsilva, potrivit Mediafax.

21.500 de hectare de păduri

Parcul Natural Bucegi este situat în centrul țării și are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase