Home » Natură » Imagini rare cu o turmă de zimbri care se plimbă prin pădure în rezervația Hațeg

Imagini rare cu o turmă de zimbri care se plimbă prin pădure în rezervația Hațeg

Publicat: 14.02.2021

Imagini rare cu o turmă de zimbri care se plimbă prin pădure au fost filmate în rezervația Hațeg. Acolo trăiesc nouă zimbri, patru femele și cinci masculi.

Imaginile cu turma de zimbri au fost publicate pe pagina de Facebook a regiei naționale Romsilva, cea care administrează Rezervația Hațeg.

„Zimbrii din Rezervația Hațeg la o plimbare prin pădurea Slivuț. Filmarea a fost realizată de colegii noștri de la Ocolul Silvic Retezat din cadrul Direcției Silvice Hunedoara, care administrează Rezervația de Zimbri Hațeg”, au relatat reprezentanții Romsilva pe rețeaua de socializare.

„Zimbrii sunt bine îngrijiți aici”

Reprezentanții regiei de stat au povestit că rezervația de la Hațeg a fost înființată în 1958. În prezent, în interior sunt nouă zimbri.

„Rezervația de Zimbri Hațeg a fost înființată de silvicultorii români în 1958, când a fost adusă în România prima pereche de zimbri din Polonia, fiind astfel reintrodusă specia la două secole după dispariția sa de pe teritoriul țării. În 1963 a mai fost adusă o pereche de zimbri tot din Polonia, iar în 1966 s-a ajuns, prin înmulțire, la 8 exemplare. Din acest nucleu de zimbri au fost transferate, în timp, mai multe exemplare în mai multe zone ale țării, unele fiind eliberate în natură. În prezent, în Rezervația de Zimbri Hațeg a Ocolului Silvic Retezat se află 9 zimbri, 4 femele și 5 masculi, toți într-o stare bună de sănătate, fapt ce denotă că zimbrii sunt bine îngrijiți aici”, au precizat cei de la Romsilva, citați de Mediafax.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, cu peste o sută de exemplare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase