Home » Natură » S-a grăbit să revină în România. O barză a fost surprinsă de ninsoare în Parcul Natural Bucegi

S-a grăbit să revină în România. O barză a fost surprinsă de ninsoare în Parcul Natural Bucegi

Publicat: 26.03.2021

Berzele au revenit din țările calde mai repede și au fost surprinse de ninsoare. O barză a fost filmată în Munții Bucegi în timpul unei furtuni de zăpadă.

Berzele s-au grăbit. O pasăre zgribulită în zăpadă a fost filmată în Parcul Natural Bucegi de unul dintre angajații Romsilva, compania națională care administrează principalele rezervații din România.

„Vestitorii primăverii au sosit deja… primăvara se lasă însă așteptată”

„Vestitorii primăverii au sosit deja… primăvara se lasă însă așteptată. Barza albă a fost filmată la sediul Romsilva- Administrația Parcului Natural Bucegi de colegul nostru Vali Bălan. Musafirul zgribulit se pare că a sosit în acest an mai devreme, pentru că în anii trecuți berzele au sosit în zona Parcului Natural Bucegi în luna aprilie sau chiar spre sfârșitul lunii mai”, scrie pe pagina de Facebook a Romsilva, potrivit Mediafax.

Potrivit specialiștilor, barza albă este o pasăre de talie mare care iernează în Africa sau pe subcontinentul indian. Are penajul preponderent alb, cu aripile negre. Are o lungime de peste un metru și o anvergură a aripilor de până la doi metri. Se hrănește cu insecte, pești, amfibieni, reptile și mamifere mici.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase