Home » D:News » Bucurie în Marea Britanie: Primii pui de barză albă sălbatică „din ultimele secole”

Bucurie în Marea Britanie: Primii pui de barză albă sălbatică „din ultimele secole”

Publicat: 19.05.2020
Bucurie în Marea Britanie: Primii pui de barză albă sălbatică „din ultimele secole”

În Marea Britanie au apărut primii pui de barză albă sălbatică pentru prima oară în „sute de ani”, după cum susţin unii cercetători, scrie BBC.

Trei cuiburi cu ouă sunt monitorizate în regiunea de Vest a Sussex, din Marea Britanie. Într-unul dintre cuiburi, cinci ouă au fost depuse. Părinţii au fost observaţi în timp ce înlăturau coji de ouă din cuib.

Primii pui de barză albă din ultimele secole, născuți în Marea Britanie

Părinţii, care ar fi încercat şi anul trecut să se împerecheze, au fost văzuţi în timp ce aduceau mâncare puilor, mai transmite BBC.

Proiectul pentru împerecherea berzelor albe sălbatice din Marea Britanie, un parteneriat între propietarii privaţi de pământ şi organizaţiile de conversare a mediului, are ca scop restaurarea populaţiei de cel puţin 50 de perechi de berze în sudul Angliei până în 2030.

În jur de 250 de păsări au fost eliberate în Sussex în urma unui program de împerechere de succes. Acesta a avut loc la Cotswold Wildlife Park, în Oxfordshire.

Lucy Groves, ofiţer de proiect al White Stork Project, a declarat că „în timp ce am aşteptat 33 de zile pentru ca puii să iasă din ouă, a fost extrem de emoţionant să vedem semnele şi să vedem cum primul pui a apărut pe 6 mai”.

„Părinţii au muncit atât de mult şi se descurcă de minune”, a adăugat Groves.

Cuibul va fi observat mai îndeaproape în următoarele zile pentru a afla cu exactitate câţi pui au ieşit cu succes din ouă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Venirea primei berze în Timiş, transmisă în direct pe Internet

Copiii din România se pot uita live la imaginile din cuiburi de berze

Record absolut în România: şapte pui de barză albă într-un cuib din judeţul Suceava

O organizaţie de protecţie a mediului din Europa a ajuns să plătească o factură de peste 2.200 de euro

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase