Home » Natură » Imagini senzaționale și foarte rare. Doi râși, surprinși în momente de tandrețe, în Piatra Craiului

Imagini senzaționale și foarte rare. Doi râși, surprinși în momente de tandrețe, în Piatra Craiului

Publicat: 09.04.2021

Doi râși au fost surprinși în momente de tandrețe într-o filmare realizată în Parcul Național Piatra Craiului. Imaginile au fost înregistrate cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei, montată de angajații Romsilva.

Parcul Național Piatra Craiului este administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare sunt acoperite cu păduri. Camerele de monitorizare au fost montate într-o poiană și au surprins cele două feline în timp ce se joacă în zăpadă.

„Splendoare în zăpadă! Imagini senzaționale și foarte rare cu doi râși în momente de tandrețe într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului, într-o filmare realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare amplasate de specialiștii Romsilva. În cele două minute de filmare pot fi observate tandrețea și afecțiunea dintre cele două superbe feline”, scrie în mesajul care însoțește filmarea, potrivit Mediafax.

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs din Europa

Potrivit Romsilva, pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs din Europa.

Râsul este cea mai mare felină de pe continentul european, atingând greutatea de 40 de kilograme și lungimea de peste un metru.

Este un carnivor foarte de discret, fiind văzut foarte rar de oameni.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase