Home » Natură » Zimbri care fug prin pădure, filmați în timpul unei misiuni de monitorizare

Zimbri care fug prin pădure, filmați în timpul unei misiuni de monitorizare

Publicat: 12.04.2021

Unul dintre angajații Parcului Natural Vânători Neamț a întâlnit o turmă de zimbri în timpul unei acțiuni de monitorizare a faunei. El a filmat evenimentul și apoi imaginile au fost postate pe Facebook.

Zimbrii au fost filmați pe parcursul dimineții.

„Mișcarea de dimineață în Parcul Natural Vânători Neamț. Imagini foarte frumoase cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț, într-o filmare realizată de specialiștii Romsilva aflați într-o acțiune de monitorizare”, scrie în textul care însoțește filmarea.

Zimbrii trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț. Rezervația este administrată de Romsilva, iar angajații regiei monitorizează în permanență turmele de zimbri.

Zimbrul a fost reintrodus în fauna României în 1958

„Dispărut din România timp de aproape două secole, zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în 1958, când au fost aduse primele exemplare din Polonia. Ulterior, au fost aduse alte exemplare tot din Polonia și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri, unul din acesta fiind acum Parcul Natural Vânători Neamț. În Parcul Natural Vânători Neamț sunt în prezent, în libertate, 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate”, au explicat reprezentanții Romsilva, potrivit Mediafax.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase