Home » Natură » Narcisele din poiana de pe Valea Vinului au înflorit. Turiștii sunt așteptați în Munții Rodnei

Narcisele din poiana de pe Valea Vinului au înflorit. Turiștii sunt așteptați în Munții Rodnei

Publicat: 03.06.2021

Administratorii Parcului Național Munții Rodnei anunță că au înflorit narcisele din poiana de pe Valea Vinului situată pe versantul de est al muntelui Saca.

Deoarece zona atrage numeroși turiști, a fost amenajat un traseu tematic având ca simbol „un omuleț portocaliu”.

Parcul Național este administrat de Romsilva, iar angajații companiei au făcut toate pregătirile necesare: au marcat traseul turistic și au conceput un set de sfaturi pentru turiștii care vor să admire „covorul” uriaș de narcise.

GALERIE FOTO

„Înfloresc timid narcisele în poiana de pe Valea Vinului situată pe versantul de est al muntelui Saca, din Romsilva – Parcul National Muntii Rodnei. Colegii noștri de la administrația parcului estimează că după 3 iunie vor fi înflorite în totalitate. Tot ei recomandă turiștilor să urce pe traseul de pe Izvorul Roșu – Dealul Popii. Vă rugăm înainte de a vă porni la drum să vă informați asupra stării vremii, să folosiți o ținută adecvată pentru drumeție. Datorită ploilor abundente din ultimul timp o parte din traseu va fi „cu noroi”. Să nu uitați haina pentru ploaie acasă. Pe întreg traseul vă va însoți simbolul traseului tematic, „omuleț portocaliu”. Atenție! Drumul comunal Rodna -Valea Vinului este în reabilitare”, anunță reprezentanții Romsilva, potrivit Mediafax.

Poiana devine un covor alb de narcise

Potrivit specialiștilor, narcisele înfloresc în perioada mai-iunie în rezervația care se întinde pe o suprafață de 8 hectare. Practic, poiana se transformă într-un covor alb de narcise care este întrerupt din loc în loc de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară. De aceea, turiștii sunt rugați să nu rupă florile.

„Rugăm turiștii care ajung în poiana de pe Valea Vinului, să nu culeagă florile și să păstreze un comportament civilizat față de natură. Le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii și să poposească pentru a admira zona și pentru a se reconecta la natură. Purtați mireasma lor în gând și imaginea în suflet”, este mesajul reprezentanților Romsilva.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase