Home » Natură » Excursiile de o zi în Delta Dunării, un produs turistic toxic pentru natură

Excursiile de o zi în Delta Dunării, un produs turistic toxic pentru natură

Excursiile de o zi în Delta Dunării, un produs turistic toxic pentru natură
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 12.06.2021

Unele agenții de turism practică un marketing mincinos, vânzând doritorilor excursii de o zi în Deltă. Pagubele pe care vitezele excesive ale bărcilor le produc habitatelor naturale din rezervaţie sunt incomensurabile, iar experiența turiștilor în destinație este zero, arată o asociație.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării apreciază respectivul produs turistic drept toxic pentru rezervația biosferei,

„Dragi turiști, nu vă lăsați păcăliți cumpărând acest produs turistic, pentru că Delta Dunării nu se poate vizita într-o excursie de o zi, cu plecare din București, străbătând 600 km pe drumul București-Tulcea și apoi alți zeci de km pe apă. Vor fi bani aruncați pe o deplasare din care veți rămâne cu un gust amar pentru că nu veți apuca să vedeți nimic din frumusețea Deltei. La finalul zilei, veți rămâne doar cu oboseala și zgomotul bărcii care gonește pe canale, pentru a se încadra în timp”, spune președintele AMDTDD Cătălin Țibuleac, potrivit Mediafax.

Delta se vizitează lent, în câteva zile, în bărci cu viteză mică

Țibuleac spune că Delta se vizitează lent, în câteva zile, în bărci cu viteză mică sau în caiac canoe, cu ghizi care pot arata frumusețea florei, a faunei, a tradițiilor, a gastronomiei deltaice și firește, la finalul excursiei lăsând locul curat. „Ne aflăm într-o Rezervație naturală și trebuie să învățăm să o respectăm, să o protejăm, ca să se poată bucura și generațiile viitoare de această minune unică în Europa: Delta Dunării!”

Delta Dunării oferă și produse turistice prietenoase cu mediul, care sunt construite de operatorii de pe Litoral, în parteneriat cu proprietarii de pensiuni sau de Puncte Gastronomice Locale din Delta Dunării.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase