Home » Natură » Imagini rare. Capre negre, filmate în timp ce își fac siesta în Munții Rodnei

Imagini rare. Capre negre, filmate în timp ce își fac siesta în Munții Rodnei

Publicat: 29.06.2021

Mai multe capre negre au fost filmate pe versanții Munților Rodnei. Animalele se află la mare înălțime și se simt în siguranță, fiind filmate în timp ce se odihnesc sau se îngrijesc.

Imaginile au fost obținute de administratorii de la Romsilva ai Parcului Național Munții Rodnei.

„Unele capre negre își fac siesta sau trag un pui de somn la amiază, altele își fac chiar…pedichiura, în timp ce o capră neagră stă și veghează întreg grupul. Se întâmplă în Parcul Național Munții Rodnei, momentele frumoase fiind surprinse în imagini de colegul nostru Ioan Muntean”, au anunțat reprezentanții Romsilva.

Unde își are habitatul capra neagră?

Potrivit specialiștilor, capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Având musculatura dezvoltată și copitele adaptate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor, potrivit Mediafax.

Parcul Național Munții Rodnei este a doua rezervație din țară ca suprafață, având peste 47.000 de hectare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase