Home » Natură » O vidră cu pui, filmată pe un râu din Parcul Național Domogled – Valea Cernei

O vidră cu pui, filmată pe un râu din Parcul Național Domogled – Valea Cernei

Publicat: 30.07.2021

O vidră cu pui a fost filmată pe un râu din Parcul Național Domogled – Valea Cernei de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.

Reprezentanții Romsilva au postat pe pagina de Facebook o filmare cu o vidră și doi pui „foarte simpatici”. Imaginile au fost surprinse pe un râu din Parcul Național Domogled – Valea Cernei.

Vidra este un mamifer semiacvatic, care are corpul adaptat acestui mediu de viață: are picioare scurte și membrană interdigitală, coada lungă și musculoasă folosind-o la înaintat și schimbarea direcției. Are capul mic și urechile adaptate vieții acvatice, fiind mici și acoperite cu pliuri când se află sub apă. Are o blană închisă la culoare, densă și lucioasă, care îi oferă protecție inclusiv sub apă.

Ce greutate are o vidră

„În general, masculul cântărește până la 8 kilograme, iar femela are o greutate mai mică, de circa 5 kilograme, lungimea corpului putând ajunge la 1 metru. Se hrănește în special cu pește, dar consumă și crustacee, amfibieni și nevertebrate acvatice”, au informat reprezentanții Romsilva.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei adăpostește peste 9.700 de hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO și se află în județele Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase