Home » Natură » Motivul pentru care vânătoarea ilegală de rinoceri este în creştere în Africa de Sud

Motivul pentru care vânătoarea ilegală de rinoceri este în creştere în Africa de Sud

Publicat: 06.08.2021
Motivul pentru care vânătoarea ilegală de rinoceri este în creştere în Africa de Sud
Credit foto: Shutterstock

Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud este locul unde se află cea mai mare rezervaţie de rinoceri din lume și, pe măsură ce restricţiile au fost ridicate, braconajul a crescut semnificativ.

Autorităţile de mediu din Africa de Sud şi-au început tardiv eforturile de conservare a rinocerilor, relatează Deutsche Welle.

„Din ianuarie până la sfârşitul lunii iunie 2021, 249 de rinoceri au fost braconaţi pentru cornul lor în Africa de Sud”, a declarat Barbara Creecy, ministrul Mediului, Silviculturii şi Pescuitului într-un comunicat.

Pentru ce sunt vânați rinocerii

Specie pe cale de dispariţie, uriaşele mamifere sunt vânate pentru coarnele lor, despre care se crede că au propietăţi miraculoase, anti-cancer.

Africa de Sud s-a aflat sub blocaj sever din cauza pandemiei de coronavirus, însă odată cu ridicarea restricţiilor, numărul cazurilor de braconaj a crescut.

Autorităţile se luptă pentru a contracara fenomenul care afectează vastele parcuri naţionale. Cele mai multe incidente au avut loc în Parcul Naţional Kruger, unde au fost ucişi 132 de rinoceri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase