Home » Natura » Doi pui de urs panda născuți la Grădina Zoologică din Madrid. Specia continuă să fie „vulnerabilă”

Doi pui de urs panda născuți la Grădina Zoologică din Madrid. Specia continuă să fie „vulnerabilă”

09.13.2021
Doi pui de urs panda născuți la Grădina Zoologică din Madrid. Specia continuă să fie „vulnerabilă”
Sursa foto: Zoo Aquarium de Madrid

Doi pui de urs panda au venit pe lume în Madrid, spre încântarea mămicii puilor și a oamenilor care lucrează din greu pentru a se asigura că populația de urși panda, o specie vulnerabilă, continuă să crească.

Angajații de la Grădina Zoologică din Madrid au anunțat nașterea celor doi pui luni, 6 septembrie 2021, adăugând că evenimentul reprezintă „o contribuție semnificativă în domeniul conservării unei specii cunoscute și amenințate care este un simbol pentru cei care iubesc și protejează natura”.

Cei doi pui sunt al cincilea și al șaselea născuți la grădina zoologică de către Hua Zui Ba, o femelă de urs panda, și partenerul ei, Bing Xing. Urșii panda sunt împrumutați grădinii zoo din Madrid de către China.

„Primele contracții au început în jurul orei 4 dimineața”

„Primele contracții au început în jurul orei 4 dimineața, iar primul pui a sosit în jur de 08:30 atunci când mama a început să facă vocalize și să se pregătească instinctiv pentru momentul nașterii. După nașterea primului pui, mama l-a luat în brațe pentru a-l linge”, au spus reprezentanții grădinii zoo într-un comunicat de presă.

Patru ore mai târziu, al doilea pui de panda a venit pe lume, scrie The Guardian.

Între timp, puii de urs panda au fost cântăriți, atingând o greutate de 0,171 și 0,137 kilograme fiecare. De asemenea, cordonul ombilical al fiecăruia a fost tăiat și dezinfectat, au mai precizat reprezentanții grădinii zoo.

Urșii panda, incluși în categoria „specie vulnerabilă” pe Lista Roșie a IUCN

„Sexul puilor rămâne necunoscut pentru moment, având în vedere că trăsăturile sexuale încă nu sunt vizibile. În zilele următoare, experții de la Centrul de Cercetare Chengdu vor putea să confirme sexul puilor cu o certitudine mai mare”, au adăugat reprezentanții grădinii zoo.

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) a inclus urșii panda în categoria „specie vulnerabilă” pe Lisa Roșie a organizației. Deși numărul urșilor panda este în creștere, cu o populație estimată la 1.864 de animale, dintre care între 500 și 1000 sunt mature, specia continuă să fie amenințată de activități agricole, minerit, dezvoltare, poluare și fenomene meteo extreme.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Singurii urși panda roșii din România au devenit părinți

Motivul pentru care urșii panda adoră să se rostogolească în excremente

10 lucruri uimitoare despre urșii panda, unele dintre cele mai iubite animale din lume

De ce puii de panda se nasc atât de mici?

Ioana Matei
Ioana Matei
Ioana Matei, redactor Descopera.ro și absolventă a Facultății de Jurnalism Multimedia din Manchester, Marea Britanie, s-a alăturat echipei Descopera.ro din pasiune pentru știință, istorie și natură. citește mai mult