Home » Natură » Ursul Baloo din „Cartea Junglei”, surprins în Piatra Craiului. Imaginile care fac senzație

Ursul Baloo din „Cartea Junglei”, surprins în Piatra Craiului. Imaginile care fac senzație

Publicat: 26.09.2021

Ursul Baloo din Cartea Junglei are un urmaș în pădurile din România. O cameră de monitorizare a faunei a înregistrat imagini cu un urs care se scarpină de un copac dintr-o pădure din Piatra Craiului.

Camera de monitorizare a fost montată în pădure de angajații Romsilva, compania care administrează rezervația naturală. Ulterior, imaginile au fost publicate pe o rețea de socializare online, fiind însoțite de melodia din celebrul film Cartea Junglei.

„Adevăratul Baloo într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului, imaginile amuzante fiind filmate de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului”, au anunțat reprezentanții Romsilva.

„Scărpinatul de coaja arborilor are un dublu rol pentru urși”

Specialiștii spun că urșii au două motive pentru a se scărpina de copaci.

„Scărpinatul de coaja arborilor, chiar dacă este amuzant pentru noi, are un dublu rol pentru urși, scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilalți urși simțind imediat mirosul lăsat pe arbori”, mai scrie pe rețeaua de socializare.

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de urs din Uniunea Europeană.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase