Home » Natură » Imagini dramatice din interiorul unui uragan de gradul 4, surprinse în premieră

Imagini dramatice din interiorul unui uragan de gradul 4, surprinse în premieră

Publicat: 05.10.2021

Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din SUA a publicat imagini dramatice din interiorul unui uragan înregistrate de Saildrone, un vas fără echipaj și alimentat cu energie eoliană. Vehiculul a fost dezvoltat de compania cu același nume.

Vasul este echipat cu „o aripă de uragan”, fapt ce îi permite să supraviețuiască condițiilor extreme ale Uraganului Sam, valuri de 15 metri și vânt de 193 km/h, după cum se poate vedea și în imaginile publicate de NOAA.

Filmarea a fost făcută la nord-est de „ochiul” masiv al Uraganului Sam. Fără îndoială, imaginile demonstrează cât de intense sunt condițiile din interiorul unei furtuni de categoria 4.

Intensificarea rapidă a uraganelor, o amenințare reală

Vehiculul Saildrone a reușit chiar să colecteze date utile care ar putea ajuta oamenii de știință să studieze și să prezică mișcările uraganelor și modul în care intensitatea acestora crește.

„Intensificarea rapidă, atunci când vântul unui uragan se intensifică în decurs de câteva ore, este o amenințare reală pentru comunitățile de coastă”, a explicat Greg Foltz, om de știință la NOAA.

Înainte ca sezonul uraganelor să debuteze, compania Saildrone a trimis cinci drone fără echipaj în Oceanul Atlantic, în speranța că aceasta vor ajunge în centrul uraganelor.

Aceste cercetări ar putea fi extrem de importante

„Saildrone pășește acolo unde niciun alt cercetător nu s-a aventurat, ajungând chiar în ochiul unui uragan, colectând date care vor transforma înțelegerea noastră privind aceste furtuni puternice”, a transmis directorul executiv al companiei, Richard Jenkins.

Astfel de cercetări ar putea fi extrem de importante pentru oamenii care trăiesc în zonele de coastă.

„Noi date obținute de sisteme fără echipaj folosite de NOAA ne vor ajuta să prezicem mai bine forțele din spatele uraganelor. În plus, vom putea să avertizăm comunitățile mai devreme”, a adăugat Foltz.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O deversare masivă de petrol, descoperită întâmplător după uraganul Ida

Uragan spațial, observat în premieră de oamenii de știință deasupra Polului Nord

Noul oraş plutitor futurist poate rezista la uragane de categoria 5 şi poate revoluţiona modul de viaţă al omului

Cercetătorii susţin că ”un uragan de materie întunecată” se va ciocni cu Pământul

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase