Home » Natură » O deversare masivă de petrol, descoperită întâmplător după uraganul Ida

O deversare masivă de petrol, descoperită întâmplător după uraganul Ida

O deversare masivă de petrol, descoperită întâmplător după uraganul Ida
Sursa foto: National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)
Publicat: 07.09.2021

O deversare masivă de petrol a fost descoperită recent în apropiere de coasta statului american Louisiana.

Deversarea a fost identificată cu ajutorul imaginilor prin satelit de la companiile de tehnologie spațială Planet Labs și Maxar Technologies. Imaginile surprinse de sateliți arată cantități enorme de petrol care acoperă o suprafață de aproximativ 16 kilometri în Golful Mexic.

Oficialii de la Garda de Coastă a Statelor Unite au declarat că deversarea a provenit cel mai probabil de la o conductă a companiei Talos Energy, o companie de gaz și petrol cu sediul în statul american Texas. Experții suspectează că acea conductă ar fi fost deteriorată din cauza uraganului Ida. Totuși, reprezentanții Talos Energy au transmis între timp că acea conductă nu aparține companiei. Momentan, cantitatea exactă de petrol care s-a deversat în ocean nu este cunoscută.

Cum a fost descoperită deversarea de petrol?

Originea deversării de petrol a fost identificată inițial de John Scott-Railton, cercetător senior la centrul de cercetare The Citizen Lab. Scott-Railton folosea imagini prin satelit pentru a investiga pagubele produse de uraganul Ida.

„Faptul că această deversare de petrol a fost descoperită se datorează imaginilor făcute publice de Administrația Națională Atmosferică și Oceanică (NOAA). Dacă NOAA nu făcea imaginile publice, problema ecologică ar fi fost mult mai dificil de descoperit”, a precizat Scott-Railton.

Sursa foto: Profimedia

Momentan, operațiunile pentru controlarea deversării sunt în plină desfășurare, ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă aflându-se la fața locului. Cu toate acestea, petrolul continuă să se scurgă din conductă, scrie Futurism.

O consecință a schimbărilor climatice cauzate de omenire

Acesta este încă un exemplu nefericit care evidențiază modul în care o consecință a schimbărilor climatice cauzate de omenire, în acest caz uraganul Ida, poate cauza chiar și mai multă distrugere asupra mediului, adică deversarea de petrol. De asemenea, incidentul scoate în evidență vulnerabilitățile masive ale infrastructurii energetice, mai ales atunci când acea infrastructură depinde de resurse dăunătoare mediului, precum petrolul.

Uraganul Ida a lovit statul american Louisiana săptămâna trecută, 1 milion de oameni rămânând fără curent electric. Președintele american Joe Biden a declarat „dezastru major” și a trimis fonduri pentru eforturile de salvare și recuperare. Uraganul s-a deplasat apoi spre nord-est, cauzând moartea a zeci de persoane și devastare în mai multe state americane.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O explozie uriașă, cauzată de „un vulcan noroios”, văzută în apropiere de o platformă petrolieră din Marea Caspică

Compania petrolieră care a cauzat incendiul din Golful Mexic nu este la prima abatere

Rafinăria Petromidia. O scurtă istorie a celei mai mari rafinării de petrol din România

Un petrolier vechi de 45 de ani ar putea produce o catastrofă în Marea Roșie. Va fi unul dintre cele mai mari dezastre ecologice din istorie

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase