Home » Natură » Coreea de Nord a început să crească lebede negre pentru hrana populației

Coreea de Nord a început să crească lebede negre pentru hrana populației

Coreea de Nord a început să crească lebede negre pentru hrana populației
Credit foto: grainfalls - Unsplash
Publicat: 03.11.2021

Coreea de Nord a început să crească lebede negre pentru ca populaţie să se hrănească, în timp ce ţara se luptă să rezolve o penurie alimentară paralizantă.

Naţiunea se luptă de mult timp să îşi menţină rezervele de alimente, dar criza s-a agravat recent după ce taifunurile au distrus recoltele, iar ţara şi-a închis graniţele pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Presa de stat a anunțat că un nou plan de reproducere a lebedelor va contribui la atenuarea crizei. „Carnea de lebădă neagră este delicioasă şi este sănătoasă”, potrivit ziarului guvernamental Rodong Sinmun, preluat de Business Insider.

Conform ziarului, Ri Jong Nam, secretarul şef de partid din provincia Hamgyong de Sud, a deschis un centru de creştere a lebedelor negre pe 24 octombrie pe coasta de est a ţării. Planul de a creşte lebede a fost conceput pentru prima dată la începutul anului 2019, potrivit site-ului de monitorizare a Coreei de Nord NK News.

De ce s-a optat pentru lebede negre în Coreea de Nord

„Soluţia creșterii de lebede negre în Coreea de Nord este menită să abordeze atât eşecul agriculturii pe scară largă de a asigura aprovizionarea adecvată cu alimente pentru întreaga ţară, cât şi restricţiile guvernamentale mai recente legate de COVID-19, care au blocat în mare măsură importurile de alimente şi de alte produse de la începutul anului 2020″, a scris Colin Zwirko, corespondent analitic senior la NK News, despre proiectul lebedelor.

În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat o criză alimentară „tensionată” şi, în septembrie, i-a îndemnat pe nord-coreeni să vină cu soluţii la „problema alimentară”, potrivit NK News.

Se pare că preţul unor bunuri pe teritoriul Coreei de Nord a crescut vertiginos ca urmare a crizei. În iunie, un kilogram de banane costa echivalentul a 45 de dolari, a precizat NK News.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase