Home » Natură » Ozzie, cea mai bătrână gorilă din lume, a murit. Cât trăiește de obicei această specie

Ozzie, cea mai bătrână gorilă din lume, a murit. Cât trăiește de obicei această specie

Ozzie, cea mai bătrână gorilă din lume, a murit. Cât trăiește de obicei această specie
Sursa foto: Zoo Atlanta
Publicat: 27.01.2022

A murit cea mai bătrână gorilă din lume. Ozzie avea 61 de ani. Animalele din această specie depăşesc rar vârsta de 40 de ani.

Ozzie, cea mai bătrână gorilă din lume, a murit marți, în Georgia, la vârsta de 61 de ani. Ozzie trăia în grădina zoologică din Atlanta din 1988.

Moartea lui Ozzie, a cărei cauză nu este deocamdată cunoscută, survine la câteva zile după moartea partenerei sale de habitat, Choomba, care a fost eutanasiată din cauza deteriorării stării de sănătate. Gorila avea 59 de ani, iar cei doi trăiau împreună de peste 15 ani, potrivit CNN.

Ozzie fusese vaccinat împotriva virusului

„În ultimele 24 de ore a fost supus unui tratament, deoarece prezenta slăbiciune și incapacitate de a mânca sau de a bea”, a arătat grădina zoologică într-un comunicat.

Ozzie a luat coronavirusul în septembrie anul trecut, probabil de la un îngrijitor al grădinii zoologice, împreună cu alte 12 gorile, și fusese vaccinat împotriva virusului.

Înaintea lui Ozzie, ca longevitate, a fost Trudy, o gorilă care a murit la 63 de ani. Animalele din această specie depăşesc rar vârsta de 40 de ani, potrivit specialiștilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase