Prima pagină Sporturi

ProSport te cheama sa alergi la primul eveniment de up-running din Romania!

Redactia Descopera.ro | 03.22.2013 | ● Vizualizări: 86

ProSport continua seria evenimentelor sportive dedicate pasionatilor de sport si de miscare care doresc sa evadeze din rutina zilnica si sa aiba un stil de viata activ si sanatos.

Astfel, propunerea ProSport  imbina ideea de miscare cu ineditul unui eveniment ce se desfasoara de ani buni in tari din intreaga lume. Alergarea pe scari este unul dintre cele mai moderne sporturi. Intr-un peisaj urban cu realizari arhitectonice din ce in ce mai spectaculoase, era normal ca sportivii sa caute noi provocari competitionale si in aceasta zona. 

 
Din ce in ce mai cunoscute in strainatate, cateva sute de competitii de alergare pe scari se organizeaza anual in cele mai inalte cladiri din lume. Cel mai cunoscut eveniment de up-running din lume este cursa Empire State Building Run-up din New York. Prima editie a avut loc in anul 1978, iar evenimentul reuseste sa adune an de an sute de participanti din intreaga lume lume. 
 
Cladirea Tower Center, locatia primului eveniment de up-running din Romania, este una dintre cele mai inalte cladiri din Bucuresti – Tower Center: 514 trepte, reprezentand 25 de etaje, cu o inaltime totala de 107 metri. 
 
Startul se va da din interiorul cladirii, din lobby. Concurentii vor trece in casa scarii si vor alerga pana la etajul 22, unde se va amplasa linia de finish. In cadrul intrecerii, concurentii vor pleca secvential, la un interval de 5-10 secunde unul de celalalt, astfel incat se evita imbulzeala de la start si situatiile care pot duce cu usurinta la accidentari.
 
 
Categoriile de varsta sunt urmatoarele:
 
Baieti:
-cu varsta cuprinsa intre 16* si 35 de ani**
-cu varsta mai mare de 35 de ani (impliniti la data concursului)
 
Fete:
-cu varsta cuprinsa intre 16* si 35 de ani**
-cu varsta mai mare de 35 de ani (impliniti la data concursului)
 
Pro Sport va incurajeaza sa participati la Tower Center Up Run sau macar sa folositi scarile ca o alternativa mai sanatoasa la urcatul cu ascensorul.
 
Inscrieri pe www.uprun.prosport.ro!
 
 
 
Tag-uri: prosport