Home » Sporturi » Off road o aventura full option!

Off road o aventura full option!

Publicat: 05.09.2007
La prima vedere, sa te dai cu un monstru de masina pe coclauri, prin prapastii si peste munti nu pare o chestie la fel de cool ca un bungee jumping. Insa, dupa ce o traiesti, realizezi ca o aventura off-road iti ofera cel putin la fel de multe satisfactii.

Invitat de Philips, am petrecut primul off-road din viata mea in compania unor adevarati asi ai domeniului, driverii de la clubul OFF-ROAD ROMANIA. Traseul, pe alocuri deosebit de periculos, a fost „desenat“ in prealabil de un anume Gigi din Campulung Muscel, un tip mucalit si darz, tatucul aventurilor de gen din Romania, care a testat asa-numitele „drumuri“ si a impanzit culoarul Rucar-Bran cu check-point-uri.

Am pornit asadar, pe 17 august, pe la pranz, cu roadbook-ul intr-o mana, la bordul unui superb aristocrat 4×4, un Mercedes G Klasse tunat. Avand o totala libertate de miscare si ghidandu-ne dupa harta minimala din roadbook, am suit pe munte si apoi am coborat pe Cheile Dambovicioarei, am ajuns la Fundata – cea mai inalta localitate din tara –, dupa care am coborat si am urcat din nou la Iezer, Papusa si Piatra Craiului, poposind la stana Fundatica.

Echipa mea, Speed Excel, a ajuns la finalul competitiei Philips pe ultimul loc, dar sunt convins ca noi am avut parte de cea mai frumoasa aventura: ne-am ratacit de vreo doua ori, am coborat si am derapat intr-o prapastie, ne-am pierdut antena (si legatura cu ceilalti) dupa ce am zburat printr-un copac, plus ca am facut cea mai haioasa fotografie a event-ului, motiv pentru care am fost premiati.

Dincolo de precizia si profesionalismul cu care trebuie sa conduci intr-un off-road, impingandu-ti deseori bolidul 4×4 in proximitatea propriilor sale limite, marea satisfactie pe care ti-o da o astfel de aventura este feelingul de explorator: nimic nu iti sta in cale, iar gratie masinii ajungi in locuri aproape inaccesibile picioarelor care ne ies de sub burta.

Daca doriti si voi sa participati la o aventura full option, aveti nevoie in primul rand de un monstru cu patru roti pe masura. Iar daca va surade un Land Rover Freelander, participati la promotia „Meriti un barbierit full option“: toti cei care pana la 30 septembrie cumpara un aparat electric Philips intra automat in concurs. Noroc si ne vedem in munti!

Foto: Philips

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase