Home » Știință » Femeia care se poate detaşa, intenţionat, de propriul corp

Femeia care se poate detaşa, intenţionat, de propriul corp

Femeia care se poate detaşa, intenţionat, de propriul corp
Publicat: 11.03.2015
După un seminar despre experienţele extracorporale, o masterandă a Facultăţii de Psihologie de la Universitatea din Ottawa i-a uimit pe cercetători, admiţând că ar putea să aibă parte de astfel de experienţe, voluntar, în general înainte de a se culca.

”Părea surprinsă că nu toată lumea reuşeşte aşa ceva”, se arată într-o lucrare ştiinţifică în care este descris cazul.

Tânăra ar fi început să aibă aceste experienţe la grădiniţă, când îşi inducea voluntar starea de detaşare de propriul corp pentru că nu voia să doarmă la prânz.

Cercetătorii notează că ar exista o posibilitate ca astfel de fenomene să fie mai frecvente, însă oamenii să le considere obişnuite aşa încât să nu le semnaleze.

”Abilitatea ar putea fi prezentă în timpul copilăriei şi pierdută fără exerciţiu constant. Acest lucru ar fi în concordanţă cu un studiu despre sinestezie în care unii cercetători arătau că aceasta ar putea fi mai des întâlnită în rândul tinerilor”, mai scriu autorii lucrării.

Studenta în vârstă de 24 de ani ”a continuat să intre în această stare pe măsură ce a crescut, presupunând că este ceva obişnuit”.

Tânăra ar fi prima persoană care ar reuşi să aibă aceste experienţe intenţionat şi fără o activitate anormală a creierului.

La o scanare RMN, oamenii de ştiinţă au descoperit că în timpul acestor experienţe are loc o ”deactivare puternică a cortexului vizual”, precum şi o activitate sporită în anumite zone ale creierului asociate fenomenelor chinestezice.

Sursă: Popular Science

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase