Home » Știință » Persoanele care au dureri de spate ar putea avea coloana vertebrală ”similară cu cea a cimpanzeilor”

Persoanele care au dureri de spate ar putea avea coloana vertebrală ”similară cu cea a cimpanzeilor”

Persoanele care au dureri de spate ar putea avea coloana vertebrală ”similară cu cea a cimpanzeilor”
Publicat: 29.04.2015
Persoanele care suferă de dureri cronice de spate au coloana vertebrală similară cu cea a cimpanzeilor, reiese dintr-un studiu realizat de o echip de cercetători din Scoţia, Canda şi Islanda.

Durerile de spate reprezintă o problemă de sănătate obişnuită pentru oameni. Circa opt din zece persoane suferă de astfel de dureri în timpul vieţii.

Cercetătorii au speculat mereu că ar fi o legătură între mersul în două picioare şi problemele la coloană, având în vedere că oamenii sunt mai susceptibili la astfel de dureri decât alte primate, cum ar fi strămoşii noştri cimpanzei.

O echipă de biochimişti de la Universitatea Aberdeen cred că au ajuns la rădăcina problemei. Se pare că opusul este adevărat. Persoanele care suferă de dureri cronice de spate au o coloană vertebrală mai asemănâtoare cu cea a cimpanzeilor decât persoanele fără astfel de afecţiuni.

Coloana vertebrală a evoluat considerabill, însă este adevărat că aceasta a păstrat o serie de caracteristici similare cu cea a cimpanzeilor, mai bine adaptată pentru mersul în patru picioare. Mai exact, este vorba de nişte leziuni care apar pe discurile dintre oase şi coloană.

Sursă: The Independent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase