Home » Știință » În cât timp se ”rezolvă” marile teorii ale conspiraţiei – FOTO

În cât timp se ”rezolvă” marile teorii ale conspiraţiei – FOTO

Publicat: 31.01.2016
Pentru a concepe testul, specialistul a folosit, printre altele, secretele deconspirate de fostul agent CIA, Edward Snowden

De la trucajul aselenizărilor, până la negarea schimbărilor climatice, există numeroase teorii ale conspiraţiei, susţinute de un număr foarte mare de persoane din întreaga lume. Cu toate acestea, cei despre care se presupune că au ascuns adevărul sunt de părere că, dacă teoriile ar fi fost plauzibile, cineva trebuia să le fi deconspirat până acum.

Cum să îţi creşti copiii, modelul german

Fizicianul David Robert Grimes (Universitatea din Oxford) a venit în sprijinul celor „acuzaţi” de fals, concepând o formulă, prin care se poate calcula câţi oameni cred în trucajele care fac subiectul numeroaselor teorii ale conspiraţiei, dar şi care este probabilitatea ca cineva să fi ascuns toate aceste secrete de-a lungul vremii.

Foto: latinpost.com

Conform calculelor pe care le-a realizat, cercetătorul britanic a ajuns la concluzia că trucajele aselenizărilor ar fi fost deconspirate în 3 ani şi 8 luni, informaţiile false despre schimbările climatice ar fi ieşit la iveală în 3 ani şi 9 luni, conspiraţiile privind vaccinurile ar fi fost demontate în 3 ani şi 2 luni, iar secretele referitoare la vindecarea cancerului ar fi fost  divulgate în 3 ani şi 3 luni.

Foto: dailymail.co.uk

Andrometer, indicatorul cu care îţi puteai măsura succesul în viaţă în urmă cu 250 de ani – FOTO

Pentru a concepe testul, specialistul a folosit informaţiile declasificate de fostul agent CIA, Edward Snowden, dar şi intervalul de timp cuprins între momentul în care teoriile inginerului IT au fost emise şi momentul în care acestea au început să se adeverească. Apoi, Grimes a studiat cele mai populare teorii ale conspiraţiei, estimând numărul maxim de persoane care ar putea crede în astfel de ipoteze.

Foto: dailymail.co.uk

Astfel, s-a ajuns la concluzia că în lume există aproximativ 411.000 de persoane, care susţin că filmările aselenizărilor reprezintă, de fapt, nişte trucaje, iar un total de circa 405.000 de oameni cred că informaţiile legate de schimbările climatice au fost inventate de către oamenii de ştiinţă. De asemenea, s-a calculat că un număr total de 22.000 de indivizi sunt de părere că vaccinarea la om este periculoasă, iar în jur de 736.000 de persoane susţin cu toată tăria că există un tratament pentru vindecarea cancerului, însă companiile farmaceutice nu au un interes anume pentru a-l scoate pe piaţă.

Stresul poate fi CONTAGIOS – acesta este rezultatul cercetătorilor americani. VIDEO

Sursa: Mail Online     

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase