Home » Știință » Oamenii care fac sport ar putea avea creiere mai mari

Oamenii care fac sport ar putea avea creiere mai mari

Oamenii care fac sport ar putea avea creiere mai mari
Publicat: 17.02.2017
Un nou studiu publicat în jurnalul Neurology arată că oamenii care nu au făcut sport aveau un creier mai mic decât cei care fuseseră mai activi, la un interval de 20 de ani, relatează CSID.

Scanările au arătat că persoanele cu o capacitate redusă de mişcare – definită ca perioada de timp în care o persoană poate alerga pe bandă înainte ca pulsul inimii să ajungă la un anumit prag – aveau o probabilitate mai mare să aibă creiere mai mici mai târziu în viaţă, comparativ cu oamenii care aveau un nivel de fitness ridicat la vârsta mijlocie.

În plus, persoanele care au prezentat o tensiune şi un puls al inimii ridicate în timpul exerciţiilor au prezentat o probabilitate mai mare de a avea creiere mai mici. O tensiune care depăşeşte valorile normale şi un puls al inimii ridicat ar putea indica un nivel de fitness redus.

Conform CSID, studii anterioare au arătat că activităţile fizice ajută creierul să combată declinul cognitiv.

„Nu se ştie încă cu exactitate la ce punct în viaţă activităţile fizice sunt cele mai importante pentru sănătatea creierului. Nu putem spune în urma studiului nostru dacă o formă fizică bună în rândul adulţilor de vârstă mijlocie sau mai târziu în viaţă face diferenţa”, a declarat autorul studiului, Nicole Spartano, de la Universitatea din Boston.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase