Home » Știință » Ruşii pregătesc un satelit care va străluci mai tare decât steaua Sirius

Ruşii pregătesc un satelit care va străluci mai tare decât steaua Sirius

Publicat: 02.03.2016
Un grup de ingineri şi tineri pasionaţi de explorarea spaţiului din Rusia a iniţiat un proiect numit "Mayak", ce presupune lansarea în spaţiu a unui satelit care să devină cel mai strălucitor obiect de pe cer, întrecând chiar steaua Sirius.

Cel mai strălucitor corp de pe cerul nopţii este steaua Sirius, cunoscută şi sub numele de Alpha Canis Majoris, relatează Go4it. Dar acest lucru s-ar putea schimba în acest an, dacă o echipă din Rusia îşi duce la bun sfârşit proiectul de a lansa un satelit în spaţiu, care va fi cel mai strălucitor obiect de pe cer.

Satelitul dispune de o piramidă de mari dimensiuni realizată dintr-un material reflexiv (cu o suprafaţă de 16 metri pătraţi), foarte subţire şi rezistent.

Lansarea este programată pentru această vară la bordul unei rachete Soyuz 2. Mayak va orbita la o altitudine de 600 km şi va fi poziţionat întotdeauna între Soare şi Pământ. Satelitul nu are alt scop decât acela de străluci pe cer. Noul „Sirius” va putea fi observat din orice loc de pe planetă.

Steaua Sirius

„Vrem să arătăm că explorarea spaţiului este ceva extraordinar şi interesant, dar cel mai mult vrem să transmitem faptul că este ceva accesibil pentru oricine este interesat”, a declarat Alexander Shaenko, liderul proiectului.

Fondurile pentru Mayak (aproape 1,8 milioane de ruble, aproximativ 25.000 de dolari) au fost strânse prin intermediul platformei de crowdfunding ruseşti Boomstarter, scrie Go4it.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase