Home » Știință » ”Ciupercile magice” sunt un remediu foarte BUN contra depresiei severe

”Ciupercile magice” sunt un remediu foarte BUN contra depresiei severe

”Ciupercile magice” sunt un remediu foarte BUN contra depresiei severe
Publicat: 20.05.2016
Timp de aproape 9.000 de ani, oamenii au cunoscut beneficiile spirituale, psihologice şi recreative ale agentului activ din ciuperci -psilocibina.

Explorarea posibilităţilor ciupercilor în lumea medicinii a fost îngreunată de reglementările legale severe şi asocierea cu contraculturile. Cu toate acestea, un studiu de pionierat din Marea Britanie a generat rezultate promiţătoare în utilizarea medicamentelor psihedelice pentru tratarea depresiei.

În studiul realizat la Imperial College din Londra s-a testat pe 12 oameni substanţa psilocibina, care este componentul activ din ”ciupercile magice”. Participanţii la studiu (şase bărbaţi şi şase femei) au fost diagnosticaţi cu depresie moderată sau severă de o perioada semnificativă de timp ( în medie de 17 ani). Aceste persoane au eşuat în încercările anterioare de a trata depresia.

Studiul a arătat că toţi pacienţii au prezentat o îmbunătăţire a simptomelor lor, în termen de numai trei săptămâni de la administrarea substanţei psihedelice. După trei luni, cinci pacienţi au ajuns în remisie completă, iar raportul medicilor nu prezintă semne sau simptome de depresie.

Acest studiu este valabil în comparaţie cu rata de remisie de 20 la sută a persoanelor care şi-au tratat depresia cu inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI), care este pilonul medical actual pentru tratarea depresiei.

Cu toate că toţi participanţii au raportat anxietate temporară înainte şi în timpul tratamentului cu psilocibina, nu au existat alte reacţii adverse neaşteptate.

Cercetătorii recunosc că eşantionul este foarte mic şi că nu a existat nici un placebo administrat în timpul cercetării pentru a evalua cu adevărat validitatea rezultatelor. Dar aceste rezultate preliminare par optimiste.

Profesorul David Nutt, autorul principal al cercetării şi unul dintre experţii din Marea Britanie cu privire la medicamente, dar şi fost consilier al guvernului britanic cu privire la politica de droguri, a explicat semnificaţia culturală şi ştiinţifică a acestui studiu.

„Orice interacţiune avea nevoie de solicitarea licenţei, aşteptarea şi primirea licenţei, proceduri care se aplică în cazul contractelor pentru producerea medicamentelor. Pe de altă parte aceste proceduri au implicat o întârziere de aproximativ două luni. A fost extrem de frustrant, iar cea mai mare parte erau inutile”, a explicat David Nutt procedurile legislative cu care s-au confruntat.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase