Home » Știință » Indienii s-au alăturat cursei navetelor spaţiale reutilizabile, lansând astăzi un vehicul de mici dimensiuni

Indienii s-au alăturat cursei navetelor spaţiale reutilizabile, lansând astăzi un vehicul de mici dimensiuni

Indienii s-au alăturat cursei navetelor spaţiale reutilizabile, lansând astăzi un vehicul de mici dimensiuni
Publicat: 23.05.2016
India speră să lanseze navete spaţiale reutilizabile standard în următorii 10 ani.
India se alătură cursei navetelor spaţiale reutilizabile, lansând astăzi, 23 mai, un vehicul de mici dimensiuni (aproximativ 6,7 metri lungime), care urmează să fie folosit pentru a testa posibilitatea trimiterii unei aeronave standard în spaţiul cosmic. 
 
Naveta, având o greutate de circa 1,75 tone, va putea călători la o altitudine de maximum 70.000 de metri deasupra atmosferei terestre, fără avea echipaj la bord. Inginerii indieni nu se aşteaptă ca vehiculul pe care l-au proiectat să reziste impactului de la aterizare, însă ei vor profita de desfăşuarea testelor pentru a afla informaţii referitoare la viteza şi intensitatea intrării vehicului în atmosferă, precum şi la capacitatea aeronavei de a ateriza fără ajutorul unui pilot. 
 
Această misiune este rezultatul unui efort depus pe parcursul a circa cinci ani, precum şi a unei investiţii de aproximativ 14 milioane de dolari. Indienii speră vor putea folosi navete spaţiale reutilizabile pe scară largă în următorii 10 ani.
 
Cu ocazia lansării de astăzi, India se alătură iniţiativei luate de companii americane precum SpaceX sau Blue Origin de a trimite în spaţiul cosmic navete spaţiale reutilizabile. 
 
Sursa: gizmodo.com
 
 
 
                                             Călătoriile în timp ar putea fi posibile în curând. Soluţia găsită de fizicienii chinezi
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase