Home » Știință » Câte culori puteţi vedea în această imagine? – FOTO

Câte culori puteţi vedea în această imagine? – FOTO

Publicat: 30.05.2016
Imaginea a fost realizată folosind principiul cunoscut sub numele de ,,Iluzia lui White".
Un profesor de psihologie din Japonia încearcă să ne arate că există situaţii în care simţurile noastre pot interpreta greşit semnalele primite din mediul exterior. În acest sens, Akiyoshi Kitaoka, cercetător în cadrul Universităţii Ritsumeikan din Japonia, a creat o imagine folosind un principiu cunoscut sub numele de ,,Iluzia lui White” sau ,,Iluzia lui Munker”, pentru a demonstra că percepţia pe care o avem asupra culorii şi a opacităţii unei fotografii poate fi distorsionată cu ajutorul unor dungi. 
 
În esenţă, imaginea influenţează modul în care percepţia noastră procesează imaginile, dar şi tendinţa acestora de a fi alterate de contextul în care ele se află. 
 
Pentru cei care doresc să îşi testeze capacităţile vizuale, Akiyoshi Kitaoka le propune să răspundă la întrebarea: Câte culori putem vedea în imaginea de mai jos? Răspunsul îl puteţi găsi mai jos. 
 
 
Foto:iflscience.com/AKiyoshi Kitaoka/Ritsumeikan University
 
În imagine putem vedea doar trei culori: roz, portocaliu şi verde. Există, însă, posibilitatea ca unii dintre noi să vadă o spirală de culoare albatră, însă ea este, de fapt, verde.
 
Pentru a vedea şi alte iluzii optice, profesorul japonez ne pune la dispoziţie site-ul său. 
 
 
 
                                              Atenţie la TIGRII din imagine! Poate cineva să-i numere pe toţi? FOTO
                                           
                                              
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase