Home » Știință » Beneficiile neştiute ale sexului regulat. De ce trebuie să fie de trei ori pe săptămână

Beneficiile neştiute ale sexului regulat. De ce trebuie să fie de trei ori pe săptămână

Publicat: 26.07.2016
În zilele noastre, datorită programelor încărcate, oamenii fac tot mai rar sex. Dar cuplurile căsătorite se bucură din plin de beneficiile acestei activităţi.

Stresul, dificultăţile zilnice şi frica unei eventuale boli pot fi combătute prin sex, conform cercetătorilor. Iată câteva dintre beneficiile activităţii sexuale regulate.

Sexul reduce stresul

Atunci când exerciţiile de respiraţie nu reuşesc să destreseze o persoană, cel mai bun remediu este sexul. În timpul relaţiilor intime, corpul produce dopamină, substanţă care luptă împotriva hormonului care produce stresul, endorfină, cunoscut cu apelativul ,,hormonul fericirii” şi oxitocina, o substanţă care creşte apetitul sexual, secretată de glanda pituitară.

În cadrul unui studiu publicat în revista Public Library of Science, trei neurologi au demarat un test pe cobai masculi şi au descoperit că şoarecii care aveau o activitate sexuală erau mult mai puţin anxioşi decât cei care nu aveau deloc activitate sexuală.

Relaţiile intime sunt o formă nemaipomenită de exerciţii fizice

Sexul este o formă de activitate fizică.În timpul partidelor, schimbările psihologice din creier sunt asemănătoare cu cele pe care le resimţim atunci când mergem la sală. Trei relaţii sexuale în decursul unei săptămâni, cu o durată de 15 minute, pot arde până la 7.500 de calori pe an. Acesta este echivalentul a 120 de kilometri de alergat, respiratul profund creşte volumul de oxigen din celule, iar testosteronul eliberat în timpul sexului întăresc muschii şi oasele. Îmbrăţişările şi relaţiile intime reglează tensiunea arterială, reducând riscul apariţiei tensiunii arteriale diastolice.

Creşte imunitatea

Sexul poate fi răspunsul atunci când lupţi împotriva răcelilor şi a altor probleme de sănătate. Imunoglobina A, un antigen care luptă împotriva răcelilor, creşte în momentul relaţiilor intime.

Sexul te face să pari mai tânăr

Sexul de trei ori pe săptămână te poate face să pari cu 10 ani mai tânăr, conform unei cercetări scoţiene ,,Este benefic pentru oamenii să aibă parte de relaţii intime plăcute,” a declarat neuropsihologul de la Spitalul Royal Edinburg. Sexul regulat îţi menţine inima sănătoasă, te ajută să arzi calori. Cercetătorii au analizat efectele sexului asupra inimii. Studiul a demonstrat că bărbaţii au cu 45% mai puţine şanse să dezvolte boli cardiovasculare.

Reduce durerea

Experţii în artrită au demarat un studiu în cadrul căruia au dorit să descopere legătura dintre sex şi artrită. Aceştia au declarat că persoanele care au mai multe relaţii intime resimt mai puţină durere. Hormonul oxitocina creşte nivelul încrederii şi apropie cuplurile.

Sexul reduce riscul apariţiei cancerului

Ejaculările constante reduc riscul apariţiei cancerului de prostată. În cadrul unui studiu din Australia, bărbaţii care ejaculau de 21 de ori pe lună aveau şanse mult mai mici să dezvolte cancer.

Sursa: Nigerian NewsPaper

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase