Home » Știință » Un singur pahar de vin pe zi are efecte dramatice asupra femeilor

Un singur pahar de vin pe zi are efecte dramatice asupra femeilor

Publicat: 04.09.2016
Experţii consideră că alcoolul în exces poate întrerupe ciclul natural al femeii, deteriorând ovulele.

Cercetătorii danezi au studiat 6.120 de femei cu vârsta între 21 şi 45 de ani care încercau să rămână gravide, din iunie 2007 până în ianuarie 2016. Toate au completat chestionare despre periodicitatNu ea în care consumă alcool şi a băuturii pe care o consumau.

În cadrul rezultatului s-a dovedit că femeile care consumau cel puţin 250 de mililitri de vin pe zi aveau cu 18% mai puţine şanse să rămână însărcinate.

Femeile care consumau o cantitate mai mică nu au experimentat nicio schimbare la nivel reproducător. Cercetătorii de la Aarhus University Hospital din Danemarca au descoperit, de asemnea, că alcoolul influenţează fertilitatea. Reprezentanţii National Heath Service din Marea Britanie a sfătuit femeile să renunţe total la alcool atunci când încearcă să rămână gravide, precum şi în momentul în care rămân gravide, deoarece există dovezi ale daunelor pe care le provoacă alcoolul asupra fetusului.

Însă unii experţii contrazic aceste rezultate, medicul Annie Britton, expert în consumul de alcool, de la Universitatea din Londra, afirmă că ,,alcoolul le oferă încredere atunci când încearcă să conceapă un copil”. Aceasta adaugă: ,,abstinenţa totală nu este un lucru necesar atunci când încerci să concepi un copil, desigur dacă este consumat cu moderaţie”.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase