Home » Știință » Cum a reuşit legendarul Michael Jackson să învingă legile fizicii

Cum a reuşit legendarul Michael Jackson să învingă legile fizicii

Publicat: 17.09.2016
În timpul copilăriei, unul dintre lucrurile care te împiedicau să faci tot ce îţi doreşti era gravitaţia. Însă în videoclipul lui Michael Jackson ,,Smooth Criminal'' artistul părea că învinge legile fizicii.

Atunci când Michael Jackson a realizat aplecarea sa epică la 45 de grade în videoclipul ,,Smooth Criminal” a uimit întreaga lume, însă acesta a dorit să recreeze dansul şi în turul său live.

Realizând că va fi greu să ataşeze fire în timpul actului live, regele pop a patentat un tip special de pantofi cu care putea realiza mişcarea. Jackson, împreună cu doi coinventatori, au dezvoltat un mecanism de prindere care a fost adăugat în podeaua scenei şi pantofii care îi ajutau pe dansatori să se aplece în timp ce îşi păstrau centrul de gravitaţie fix.

Sistemul este alcătuit din cleşti care îeşeau din platforma scenei la momentul potrivit şi pantofi speciali cu suport pentru gleznă şi decupaje în toc care puteau aluneca peste cleştii, fiind temporar ataşaţi de scenă.

Împreună cu cei doi coinventatori, Michael Jackson a primit brevet din partea Statelor Unite ale Americii pentru pantofii magici în 1993.  Pantofii funcţionau perfect până când în cadrul unui concert din Moscova unul dintre tocuri a cedat, iar artistul a simţit cum forţa gravitaţională îşi face efectul din nou. Perechea de pantofi din care face parte şi cel stricat s-au aflat în posesia unei cafenele din Moscova până la moartea artistului. Pantofii au fost apoi scoşi la licitaţie pentru suma de 600.000 de dolari. 

În brevet este afirmat faptul că iluzia din videoclipul muzical a fost obţinută  cu ajutorul hamurilor şi al cablurilor care trebuiau conectate şi deconectate de podea de către ajutoarele de pe scenă.

Sursa: Vintage News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase