Home » Știință » Creierul uman nu poate identifica această culoare

Creierul uman nu poate identifica această culoare

Publicat: 10.11.2016
Poţi observa această culoare? Cum o descri? Mov?

Un studiu demarat de către Universitatea John Hopkins a concluzionat că oamenii nu pot reţine nuanţe specifice, căci creierul lor le converteşte în culori generice aproximativ similare.

Prima oară, cercetătorii i-au rugat pe voluntari să privească o roată a culorilor, în cadrul căreia erau expuse 180 de nuanţe, şi să găsească cel mai bun exemplu al culorii albastre, roz, verde, violet, portocaliu şi galben. Ulterior, au fost expuşi unui experiment de memorie, cu un grup diferit de participanţi. Acestora le-a fost arătat un pătrat colorat timp de o secundă. Au fost rugaţi să ţină minte acea culoare, să privească un ecran alb timp de o secundă şi după aceea să găsească culoarea pe acea roată.

În ceea ce priveşte identificarea celei mai bune variante a unei culori, toţi au avut tendinţa de a greşi, dar nu s-a întâmplat la fel atunci când au trebuit să îşi amintească nuanţa.

Sursa: Science Alert

Citeşte şi:

Câte culori are de fapt curcubeul?

Explicatia culorilor preferate

Ce culori vedeţi când ascultaţi aceste piese? Testul care dezvăluie dacă în creierul tău există o legătură între sunete şi culori

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase