Home » Știință » Extratereştrii inteligenţi sunt precum maşinile

Extratereştrii inteligenţi sunt precum maşinile

Publicat: 20.11.2016
Unii dintre extratereştrii inteligenţi pe care oamenii intenţionează să îi contacteze probabil că nu seamănă cu noi. Dacă aceştia vor deveni destul de avansaţi pentru a transmite semnale către Pământ, vor părea mai mult ca o formă a unor maşinării inteligente.

Oamenii au inventat radioul în jurul anului 1900 şi computerul în 1945 şi deja folosesc dispozitive cu o putere de calcul mult mai rapidă decât creierul uman. Dezvoltarea inteligenţei artificiale nu este foarte departe, sunt de părere experţii. Futuristul Ray Kurzweil, de exemplu, a afirmat că acest lucru se va întâmpla începând cu anul 2045. La început, inteligenţa artificială va interacţiona cu trupul, dar, treptat, oamenii vor deveni cu totul digitalizaţi. Aceştia vor fi mult mai deştepţi şi mai capabili să înteprindă anumite acţiuni mult mai repede. Inteligenţa umană din prezent este rezultatul unei evoluţii de 4 miliarde de ani, dar evoluţia maşinilor inteligente va fi mult mai eficientă.

Această idee are implicaţii serioase în ceea ce priveşte căutarea vieţii extraterestre. Spre deosebire de locuitorii Pământului, maşinile extraterestre nu au nevoie de apă sau de alte substanţe chimice pentru a supravieţui. Mai mult, parcurgerea unor distanţe lungi nu pare să fie o problemă pentru acestea.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că nu este deplasat să înceapă căutarea unor zone ale Universului care pot fi atractive pentru găzduirea unui sistem artificial, precum centrul galaxiilor, care sunt locuri cu multă energie disponibilă.

Shostak, un celebru vânător de extratereştrii, a afirmat: „Căutăm versiuni analoage ale noastre, dar nu sunt sigur că acest aspect reprezintă majoritatea inteligenţei din Univers.”

Sursa: Space

Citeşte şi:

Vanatorii de extraterestri “ar trebui sa caute inteligenta artificiala”

Hawking: “Extraterestrii exista, dar am face mai bine sa-i evitam”

Colonizati spatiul sau veti disparea de pe Terra!

Sa ne temem de extraterestri, caci ne-ar putea semana

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase