Home » Știință » SolarStratos, aeronava alimentată de soare ce va transporta doi pasageri la limita dintre Pământ şi spaţiu – VIDEO

SolarStratos, aeronava alimentată de soare ce va transporta doi pasageri la limita dintre Pământ şi spaţiu – VIDEO

Publicat: 03.12.2016
Un avion alimentat de lumina solară ar putea zbura la o altitudine de 23 de kilometri. SolarStratos şi-a dezvăluit planul de a lansa o misiune în spaţiu de cinci ore timp în care avionul şi pilotul vor fi expuşi temperaturilor reci şi a presiunii scăzute. Avionul va fi făcut public pe 7 decembrie, iar în 2018 va avea loc prima misiune.

Avionul are o lungime de 8,5 metri şi foloseşte un motor electric de 32 de kW şi o baterie de 20 kWh,  încărcată de panourile solare de 22 de metri pătraţi care acoperă aripile. 

În aeronava proiectată de PC-Aero încap două persoane, aceasta poate zbura aproximativ 24 de ore. Conform companiei, SolarStratos este prima aeronavă comercială cu două locuri alimentată de lumina solară, fiind prima aeronavă care va pătrunde prin stratosferă. 

Nava va fi făcută publică la doi ani de la începrea proiectului. Acum câţiva ani, Solar Impulse II a reuşit să efectueze primul zbor în jurul lumii într-o navă alimentată de soare.

Conform companiei, aceştia se aşteaptă ca aeronava să ajungă în stratosferă. Avionul va ajunge în spaţiu în două ore, 15 minute va petrece deasuprea stratosferei, iar în trei ore o să efectueze coborârea. De la aceea înălţime pasagerii vor putea observa forma curată a Pământului şi stelele pe timpul zilei.

,,Acum o sută de ani era necesară o cantitate mare de heliu pentru u asstfel de zbor,” afirmă echipa. În timpul călătoriei, atât avionul cât şi pilotul vor experimenta temperaturi de -70 de grade Celsius.

Mai jos puteţi urmării modul în care SolarStratos  va ajunge în stratosferă.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citii şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase